Leuk je te ontmoeten, ik ben Carolien

Ik geloof in openheid en intuïtie, in verrassende ontmoetingen, een vriendelijk woord en aandacht voor elkaar, in altijd blijven leren, de wereld een beetje prettiger maken en veel plezier hebben in mijn werk.

Ik begeleid vrouwen en kinderen bij het voelen wat hun lichaam te vertellen heeft. Dit doe ik door aanraking met aandacht tijdens een massage. Of door met een brede blik naar je leefstijl te kijken en te onderzoeken welke hormonen bij jou uit balans zijn. Stap voor stap help ik je graag op weg om gelukkiger en gezonder in het leven te staan door je te laten ervaren wat je zelf kan doen om klachten te verminderen.

massagetherapeut | craniosacraaltherapeut (io) | hormoonfactor coach | moeder | partner | buitenmens | leergierig | reislustig

Een burn-out is voor watjes… of toch niet?

Het is september 2010. Ik heb een fijn leven met mijn gezin, een uitdagende baan en leuke collega´s, ben weer aan het studeren én ik heb ook nog tijd voor mijn passie: masseren. Voor mijn ontspanning sport ik drie keer per week en spreek graag af met vrienden of familie. Die betreffende dag heb ik mijn dochters naar school gebracht, gewerkt, een kookfeest georganiseerd voor collega’s, en ging ik aansluitend ook nog even naar een feest van een vriendin. Ik maak een ongelukkige beweging en word duizelig van de pijn. Die duizeligheid zal het volgende jaar niet meer overgaan: een burn-out… Opgebrand door het leuke en volle leven dat ik leid. Hoe kan dat? Alles wat ik doe, vind ik toch leuk?

Ik had in de jaren ervoor al veel geleerd over het verband tussen lichaam en geest tijdens de opleiding tot holistisch massagetherapeut. Ik was ervan overtuigd dat een burn-out mij niet zou overkomen. Maar ik kwam erachter dat je ook door een leuk leven opgebrand kan raken, als je niet naar de signalen van je lichaam luistert. Ik leerde dat sporten goed voor je is, maar niet als je lichaam uitgeput is; dat slaap enorm belangrijk is; maar ook gezonde voeding; en vooral positief denken, zin geven aan je leven, doen waar jij blij van wordt. 

Ik wil een ommekeer maken, maar durf het nog niet. Pas in 2019 ging het roer om. Ik  behaalde de diploma’s Medische basiskennis en Psychosociale basiskennis, en volgde een prachtige jaartraining Focusing Bodywork. Ik besloot mijn functie als communicatie coördinator bij een onderwijsadviesbureau (waar ik al ruim 20 jaar werkte) vaarwel te zeggen en met mijn passie verder te gaan.

Inmiddels had ik sinds een paar jaar wat last van overgangsklachten, vooral de opvliegers en stemmingen brachten mij regelmatig uit balans. Omdat ik wil begrijpen wat er aan de hand is en van die klachten af wil volg ik opleiding Trainer Hormoonfactor. Ik leer veel over de invloed van voeding, beweging, mindset en stress op je hormonen. Mijn klachten verdwijnen en ik voel me nog vitaler. Ik zie hoe mooi massage en hormoonbalans bij elkaar passen. En de wens ontstaat om vrouwen te begeleiden bij stress en overgangsklachten. Door te leren luisteren naar de signalen van je lijf én goed te zorgen voor jezelf. Want als jij lekker in je vel zit, straal je dat ook af op je omgeving.

Een leven lang leren is mijn motto. In 2022 ben ik begonnen met de opleiding tot craniosacraaltherapeut en inmiddels heb ik het eerste jaar hiervan succesvol afgerond. Hier vind ik de verdieping van alle kennis die ik afgelopen jaren heb opgedaan om zo nog mooiere sessie te kunnen geven.   

De ochtend is mijn favoriete dagdeel.
Ik heb altijd zin om op te staan. Maar dat is niet altijd zo geweest.

De kolibrie in mijn logo

Het bijzondere aan de kolibrie is dat dit kleine vogeltje in alle richtingen kan bewegen: zijwaarts, ondersteboven en zelfs achteruit. De kolibrie staat symbool voor veerkracht en aanpassingsvermogen. Om een blik op het verleden te werpen maar daar niet te blijven hangen, om flexibel te zijn en in beweging te blijven. De energie van onuitputtelijke vreugde, levensnectar, snelheid, uithoudingsvermogen, totale eerlijkheid.