Eigen investering en mogelijke vergoedingen

Voor massagetherapie/craniosacraalbehandeling van: 75 minuten betaal je €85; voor een sessie van 90 minuten €95; en een sessie voor kinderen en jongeren is €75.

Ben je aanvullend verzekerd? Dan wordt massagetherapie door de meeste verzekeraars gedeeltelijk vergoed. Check hiervoor zelf even je verzekering. Massagetherapie valt onder Alternatieve behandelwijze of Alternatieve zorg en vervolgens onder Massagetherapie (prestatiecode 24017) of Natuurgeneeskunde (prestatiecode 24005). De code voor Craniosacraaltherapie kan naar verwachting vanaf eind 2024 gebruikt worden als ik de volledige 3-jarige opleiding voltooid heb. De hormoonbalanstrajecten worden niet vergoed door de verzekeraar.

Je kunt gebruik maken van je aanvullende verzekering zonder doorverwijzing van je huisarts én zonder eerst je eigen risico te moeten betalen. Bij twijfel kun je het beste je eigen verzekeraar bellen. Kijk ook bij vergoedingen overzicht.

Beroepsvereniging

Ik ben aangesloten bij de VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze), een beroepsvereniging voor zelfstandige, professionele beroepsbeoefenaars van natuurlijke geneeswijzen. De VBAG waarborgt kwaliteit door o.a. strenge selectiecriteria waaronder opleiding, een registratiesysteem, beroepscode, een klacht- en tuchtregeling en de verplichte bij- en nascholing. Dit maakt dat je mogelijk een gedeelte van je behandelingen vergoed krijgt door je zorgverzekering.

Daarnaast ben ik aangesloten bij de koepelorganisatie RBCZ en bij Quasir. De RBCZ draagt zorg voor het klacht- en tuchtrecht. En Quasir is een geschillencommisie. Hiermee voldoe ik aan de Wkkgz die sinds januari 2017 van kracht is. Ik zet me met hart en ziel voor mijn cliënten in. Toch kan het zijn dat je niet tevreden bent of zelfs een klacht hebt. Op mijn site en op de site van de VBAG kun je lezen wat je dan kunt doen.

massage
massage
massage